Rasmus Schnoor

Psykoterapeut, familieterapeut og
certificeret NARM terapeut

“Jeg har åben for tilgang”

Særligt specialiseret i:
Individuel terapi og Traumebehandling med NARM. Familieterapi med mentaliseringsbaseret terapi og systemisk terapi.

Forældrerådgivning og gruppeforløb.

Rasmus har en langvarig erfaring i arbejdet med mennesker, familier og nære relationer.

Han har særligt fokus på vores tillærte og ofte ubevidste mønstre, samt vores følelsers indflydelse på vores adfærd i nære relationer.

Rasmus har et indgående og bredt kendskab til at arbejde med mennesker med forskellige diagnoser og personlighedsforstyrrelser.
Han har mange års erfaring med familiearbejde og gruppeterapi i samarbejde med Kriminalforsorgen og foreningen SAVN.

Rasmus’ erfaringer og ydelser

Individuel terapi

“I individuelle terapiforløb starter vi med i fællesskab at kortlægge hvilket tema der skal arbejdes med. Jeg ser det, der er svært, som udtryk for en ubalance i os selv, og derfor er jeg nysgerrig på hvad der driver symptomerne, mere end jeg giver ”værktøjer” til at slippe af med dem. De har som oftest et budskab vi endnu ikke har fået øje på.

Jeg vil i terapien støtte nysgerrigheden og et omsorgsfuldt blik på dig selv. Som en vigtig del af terapien, arbejder vi med at skrue tempoet ned, for at give plads til de sansninger der opstår undervejs.

De mennesker jeg taler med, kommer ofte med et ønske om at komme sig selv nærmere. Eller at kunne forblive ved sig selv når de er sammen med andre. Det er min erfaring at den største forandring sker når vi mennesker får mere kontakt til os selv. Det kan give en fornemmelse af stor frihed.

Du kommer med viden om dig selv, og jeg med en indsigt i menneskets psykologi og min terapeutiske erfaring. Med mine kompetencer og min nysgerrighed stiller jeg mig til rådighed, -men svarene findes hos dig.”

Parterapi

“I parterapi er det vigtigt for mig at få skabt et trygt og ligeværdigt rum uden alliancer. Det er noget nært umuligt at udvikle på sig selv og sit parforhold hvis man er på vagt.

Jeg vil derfor altid gå forsigtigt frem, indtil at jeg vurderer at vi er tilstrækkelig trygge ved hinanden alle tre.

Når vi indgår i tætte relationer, aktiveres vores tidlige mønstre, dynamikker og overlevelsesstrategier. Dette kan skabe frustration i relationen til vores partner og os selv.

I parterapi undersøger vi mønstrene sammen, med henblik på at få en dybere forståelse for hinanden og opløse fastlåste mekanismer.

Det kan være meningsfuldt at gå i parterapi, hvis i ønsker at vedligeholde et allerede velfungerende parforhold, men måske også oplever at det er svært at være sammen på den måde, i hver især ønsker. Eller hvis I oplever at blive udfordret af samme gentagende mønstre i jeres samspil.

Der er også mange som finder det meningsfuldt at gå i parterapi, når man ønsker at afslutte et forhold på en ordentlig måde.”

Familieterapi

“Vi gør alle vores bedste for vores børn ud fra de forudsætninger og vilkår vi bærer med os. Relationer er i høj grad det, som gør os til hvem vi er. Når vi bliver forældre, kommer de dynamikker vi selv lærte som børn i spil på ny, og sætter rammen for samværet for vores børn, på godt og ondt.

Med familieterapien kan vi kigge på det samspil I som familie er en del af, og få en ny forståelse af jeres familiedynamikker. Det giver ofte muligheden for at kunne justere i det uhensigtsmæssige og få øje på det kærlige påny.

Jeg har mange års behandlingserfaring med børn og unge i familier, samt i familier, hvor børnene er blevet voksne.”

Familierådgivning

“Familierådgivning er brugbart i situationer, som kalder på konkrete råd til konkrete problemstillinger i familien. Der hvor der er brug for nye forståelser af eksempelvis børnenes aktuelle mønstre og nærmeste udviklingszone. Dér hvor balancen i familien som regel er til at få øje på, men her og nu kalder på opmærksomhed.

Familierådgivning er eksempelvis gavnligt når der forekommer:

·       Tvivl om dit barns trivsel

·       Uenigheder om rammerne omkring børnene

·       Hvis et af ens børn bliver diagnosticeret

·       Andre livsomvæltende situationer for familien

Som en del af familierådgivning tilbyder jeg også rådgivning i forhold til skilsmisser, primært med børneperspektivet for øje. Jeg har mangeårig erfaring i arbejdet med konfliktfyldte forældrerelationer, hvor barnet har været i klemme.”

Rasmus’ faglige baggrund

Arbejdserfaring

Rasmus er oprindeligt uddannet socialpædagog og uddannede sig i 2006 til psykoterapeut med speciale i familie og relationer. Han har massiv erfaring med familiearbejdet, både i kommunalt og i privat regi.

Rasmus har være selvstændig siden 2011 og har sideløbende uddannet sig inden for Metaliseringsbaseret terapi på Anna Freud Center London, og er certificeret NARM-terapeut fra NARM-institute.

Ud over samtaleterapi, arbejder Rasmus også som gruppeleder i fængsler med indsatte fædre under SAVN og Kriminalforsorgen.

Foretrukne metoder

Neuro Affektiv Relations Model

Rasmus arbejder især med metoden NARM som blandt andet tager sit afsæt i det neuroaffektive, det psykodynamiske og de tilknytningsbaserede tanker. NARM bygger oven på andre udviklingspsykologiske forståelser, men også kropsterapeutiske metoder fra Østen har sat deres præg.

Terapien målrettes klientens ønske for udvikling, foregår i et roligt tempo og har sit fokus på det der sker i nuet. Som klient får du fornemmelsen af, nysgerrigt at være på opdagelse i dig selv i ”kompagniskab” med terapeuten som samler op og holder tråd i retningen. Både tanker, følelser og sanser får plads.

Metoden har vist sig særlig brugbar ved kompleks PTSD og tilknytningsproblematiker. Den er også særligt brugbar ved symptomer som angst, stress, depression, samt fastlåste problematikker i relationen til sig selv og andre.

NARM-terapeuten reflekterer psykobiologiske skift og den kropslige respons der opstår under sessionen, typisk som aha-oplevelser. Dette har blandt andet vist sig at give en større integration af de nye indsigter.

Rasmus arbejder desuden med Mentaliseringsbaseret terapi. Denne metode er særlig nyttig i arbejdet med at styrke relationer. Ved at støtte forældre til at have deres barns sind på sinde, får de aktiveret deres spejlneuroner. Det gør dem i stand til at mentaliserer og mærke hinanden med mere indsigtsfuld og dyb forståelse.

Mentaliseringsbaseret terapi er på få år blevet en af de mest brugte metoder indenfor især familieterapi.

Rasmus bruger desuden principper fra Non Violent Restistance.

NVR er et nyttigt element i familieterapi, hvis realtionen til børnene er plaget af mere ekstreme konflikter. NVR er inspireret af Ghandis principper for konfliktløsning. Essensen af metoden er at vi som voksne, skal stå ved vores rolle, kærligt og insisterende. NVR- tilgangen gør os i stand til som forældre at forblive tydelige voksne, overfor vores børn og unge i tider hvor de gør alt for at holde os på afstand.

Rasmus bruger metoden, når han rådgiver forældre til børn og unge med en konfliktpræget relation.