NARM - Neuro Affektiv Relations Model

NARM som står for Neuro Affektiv Relations Model, er en forholdsvis nyudviklet, nænsom og dybdegående terapiform, som vinder hurtigt frem verden over.

Med blik for nervesystemets påvirkninger

Metoden antager at oplevelser fra tidlig opvækst og livet herefter, sætter sine tydelige præg i vores nervesystem, og påvirker udviklingen

Metoden er særlig brugbar ved:

·       Barndoms/relationstraumer

·       Angst, stress og depression

·       Kompleks PTSD

·       Tilknytningsproblematiker

·       Udfordringer i relationen til os selv og andre

·       Lavt selvværd, skamfuldhed, selvkritik, mangelfuld selvregulering.

 

Kroppens ubevidste guidelines

Med nyere hjerneforskning er det blevet muligt at få indblik i hvordan vores erfaringer med livet, sætter sig som kropslig erfaring og spændinger i nervesystemet. Man kan sige, at vores nervesystem danner sin egen tolkning og forsvar imod det vi er udsat for, igennem vores liv, og lagrer det som en kropslig hukommelse. Denne forståelse bliver kroppens ubevidste guideline til at begå sig, på en, for individet, tryggere måde.

Disse strategier er som voksen ikke nødvendigvis længere brugbare eller hensigtsmæssige, og skaber måske en følelse af at ”bokse” med de samme udfordringer om og om igen. Strategierne viser sig særligt, når vi udfordres, eksempelvis i vores relationer.

Hjælp til ændring af strategier

NARM-tilgangen arbejder terapeut og klient med strategier og identifikationer i nuet, gennem samtale. Når man bliver bevidst om de anvendte strategier, bliver det lettere at ændre sine indgroede handlemønstre. Denne indsigt kan give en oplevelse af at kunne leve mere let og være mere i kontakt med sig selv.  

Klienten opdager sig selv i kompagniskab med terapeuten

NARM har i modsætning til mange andre vestlige terapiformer også et øget fokus, på det kropslige og den sanselige oplevelse. I terapien undersøger vi typisk de strategier og identifikationer vi omgiver vores liv med og som måske skaber mistrivsel i vores liv. Terapien foregår i et langsomt tempo for at skærpe vores bevidsthed på både tanker, følelser og krop. For det er ofte her vi får øje på muligheder for forandring.

Som klient får du fornemmelsen af, nysgerrigt at være på opdagelse i dig selv i ”kompagniskab” med terapeuten som samler op og holder tråd i retningen.