Signe Brogaard-Kay

Psykolog Signe Brogaard-Kay

Autoriseret psykolog og certificeret EMDR-traumebehandler

“Jeg er lukket for tilgang, men skriv en mail, hvis du har interesse”

Særligt specialiseret i:
Traumebehandling med EMDR. Individuel terapi med IFS. Traumebehandling og samtaler med børn og unge. Forældrerådgivning og familieterapi med bl.a. mentaliseringsbaseret terapi.

Supervision og undervisning/workshops.

Signe arbejder med børn, unge og voksne, både i individuelle terapeutiske forløb og familierelateret. Signes speciale er traumebehandling, hvor hun fokuserer på at skabe den tryghed, der skal til, for at det bliver muligt at bearbejde ubehagelige oplevelser. I individuelle og familierelaterede forløb har Signe forståelse for relationers kompleksitet og skrøbelighed, og hun hjælper med at genskabe forbindelser, både indadtil og imellem mennesker.

Signes erfaringer og ydelser

Individuelle forløb

”I individuelle terapeutiske forløb er jeg optaget af, hvad du ønsker at få hjælp til og derfra finde den tilgang, der bedst kan hjælpe dig på vej. Nøgleord for mig er, at skabe et rum præget af nysgerrighed, forståelse og medfølelse som kvaliteter, der kan integreres hos dig, så du bevæger dig i retning af at møde dig selv og dine nære relationer med mere åbenhed. Jeg bruger gerne her-og-nu øjeblikke, hvor du vender opmærksomheden indad, og hvor vi sammen arbejder på at integrere og forbinde dele af dig, som ellers måske kæmper mod hinanden (IFS-terapi).

I forløb med børn og unge inddrager jeg forældre i dele af arbejdet. Derudover sørger jeg for, at barnet eller den unge får en oplevelse af, at det er et trygt rum, og der indgår hyggelige eller legende aktiviteter i kombination med at tale om svære ting.”

Forældre/familieforløb

”I vores familierelationer mærker vi, at vi er sociale væsner, der har brug for hinanden, og derfor er det ofte her, vi bakser med noget. Hvis I står i den situation, kan vi sammen undersøge, hvilke veje der er hjælpsomme for at skabe en bedre familiedynamik. Måske har I brug for et forældreforløb med fokus på at forstå børnenes tilknytningsbehov, herunder måske jeres egen baggrund og opvækst, eller måske søger I et forløb, hvor hele familien deltager. Hver familie er forskellig, og derfor skræddersyr jeg et forløb til jer. Når der er børn i rummet, skal det også være sjovt og rart, og når der kun er voksne i rummet, skal der både mærkes efter og opdages nye perspektiver.”  

Traumebehandling

”I traumebehandling er jeg optaget af at skabe et trygt rum, så der kan opstå tillid til at arbejde med tidligere ubehagelige oplevelser. Jeg starter altid med at fortælle om traumer, så du som klient forstår og er med på hvordan vi arbejder. Jeg er optaget af at sætte mål og retning for et forløb, i samarbejde med dig, så du hele tiden kan være tryg ved hvad der foregår. I selve traumebehandlingen kan du læne dig op ad den tydelighed og struktur jeg tilbyder, så du kan fokusere på det vigtige. Et traumebehandlingsforløb vil altid også indeholde elementer der beroliger dig eller skaber kontakt med dine ressourcer, så du har noget at læne dig op ad i forløbet, også mellem sessionerne.”.

Supervision

”Jeg tilbyder supervision individuelt eller i grupper til psykologer, terapeuter, pædagoger, lærere, socialrådgivere og andre, der arbejder indenfor omsorgsområdet. Her trækker jeg på mine faglige rødder i bl.a. mentaliseringsbaseret tilgang, systemiske perspektiver, traumeforståelse, tilknytningsforskning samt IFS. Det betyder, at jeg både har fokus på at øge forståelsen udadtil og indadtil. Jeg inviterer til nysgerrighed udadtil i relationer og problemstillinger og til at kigge indad for at øge medfølelse med egne reaktioner, så der skabes et trygt grundlag og mod til nye handlemuligheder.”

Signes faglige baggrund

Arbejdserfaring

Signe har arbejdet i mange år med børn, unge og voksne både individuelt og familierelateret på Poppelgården Familiecenter i Hvidovre samt på Frederiksberg Familie og Ungerådgivning. Hun har en bred erfaring med de forskelligartede problematikker, man som familie kan opleve. Det gælder lige fra graviditet, en svær fødsel, efterfødselsreaktion, børn og unge med udfordringer af forskellig slags, sårbare forældre, reaktioner på tab og sygdom.

Signe har erfaring med at bidrage til samarbejde på tværs af fagligheder, og hun trækker på denne erfaring i supervision, hvor hun møder de forskellige perspektiver med både respekt og nysgerrighed.

Foretrukne metoder

Traumebehandling med fokus på tryghed og effekt

Signe arbejder med EMDR-metoden. Symptomer og problemer forstås i lyset af tidligere oplevelser, som har været overvældende på en måde, der har gjort at de ikke er blevet bearbejdet tilstrækkeligt. Derfor arbejdes der med at skabe et trygt rum, så det bliver muligt at bearbejde tidligere ubehag, så de begrænsninger, der knyttede sig til oplevelserne, kan ”slippe” (fx tanker og følelser om at være i fare eller ikke kunne handle). Dette giver en øget livskvalitet og en oplevelse af at kunne leve sit liv i overensstemmelse med sine værdier.

Trivsel i vores indre system

Signe er inspireret af IFS terapi (Internal Family System), der handler om at skabe forståelse, medfølelse og nysgerrighed i klientens eget indre system (fx mellem dele af klienten, der hhv. vil have meget kontrol, og andre dele der fx savner at være mere spontan). I denne tilgang er der altid en god grund til at vores adfærd og reaktioner er, som de er. Ligesom den ydre familie, har vores ”indre familie” brug for tilknytning og tryghed, for at der kan være trivsel.

Familiearbejde med mange metoder

Derudover har Signe en systemisk og mentaliseringsbaseret tænkning, hvilket betyder, at hun med nysgerrighed har blik for mange nuancer og perspektiver i relationer og problematikker. I forældreterapi tilbyder hun at arbejde med mentaliseringsbaseret videofeedback, (MIM – Marshack Interaction Method), hvor familiens samspil undersøges i et trygt rum. Når hele familien er med, tilbyder den mentaliseringsbaserede tilgang et legende og aktivitetsbaseret rum, hvor alle bliver mere nysgerrige på hinanden.

Signe er ligeledes uddannet i den tilknytningsbaserede tilgang, Tryghedscirklen (Circle of Security, COS-P). Dette perspektiv hjælper forældre med at forstå deres barns adfærd i lyset af tilknytningsbehov. I dette arbejde indgår der små undervisningsfilm og konkret materiale at læne sig opad. Mange forældre opdager med dette perspektiv, hvordan deres forældreskab udspringer af deres egen opvækst, og dette kan være en vigtig brik i puslespillet omkring udfordringer i familien.